Schuurwoning

Nieuwe schuurwoning te Sleen

Speelse duurzame schuurwoning met split-level

Op een landelijke locatie in het brinkdorp Sleen hebben we een duurzame schuurwoning ontworpen. Naast een typerende langgerekte plattegrond van de schuurwoning, zorgt de strakke detaillering voor een moderne uitstraling.
Door vanaf de leefruimte optimaal van het omliggende glooiende essenlandschap te kunnen genieten is het bouwtype ‘split-level’ toegepast in het ontwerp. De woonkamer is zodanig ontworpen dat het één meter boven het maaiveld ligt, waardoor de bewoners optimaal kunnen genieten van het weidse uitzicht.

opdrachtgever: particulier
status: schetsontwerp
plaats: Sleen
ontwerp: BOAHeijnen

De woning is zeer ruim door het souterrain onder de woonkamer, waar een zithoek, 2 ruime slaapkamers, een badkamer en een technische ruimte is ontworpen.
Op de verdieping is een open ruimte die gebruikt kan worden als werkplek, een ruime slaapkamer met inloopkast en badkamer
Door veel glasvlakken en een vide toe te passen zijn de verschillende leefruimtes visueel en ruimtelijk met elkaar verbonden, zijn de ruimtes licht en luchtig, maar voelt het toch knus en intiem aan. De schuifwanden met lamellen aan de buitengevels kunnen in de zomer voor de raampartijen geschoven worden, zodat overbodige warmte buiten gehouden wordt.

Begane grond
Kelder

Reacties zijn gesloten.