de Boterbloem

Bouwproject ‘de Spinde’ fase 3: de ‘Boterbloem’
plangebied ‘de Spinde’
In het hart van het dorp Dalen stond tot voor kort het voormalig gemeentehuis/ gemeenschapsgebouw van Dalen. Door het samenvoegen van een aantal plattelandsgemeenten tot ‘gemeente Coevorden’ was het gebouwdeel dat dienst deed als gemeentehuis overbodig geworden. De gemeente besloot vervolgens het gebouw te verkopen.
Johan Scholten van bouwbedrijf W.R. Scholten werd de koper en ontwikkelaar. BOAHeijnen ontwikkelde een visie voor het gebied.
De plannen voor het gebied bestaan uit 4 fases, waarvan de eerste 2 zijn uitgevoerd.

Fase 1:
Het MFC de Spinde opende de deuren van het nieuwe onderkomen in 2017;
het eerste deel van de Caspershof, bestaande uit 7 luxe appartementen, werd eind 2016 afgerond;

Fase 2:
Na de eerste fase is de verdere ontwikkeling van de Caspershof verkocht aan Bouwbedrijf Zweers uit Ane; zij zijn begin februari 2021 begonnen met de bouw van het tweede deel van de Caspershof . De 12 appartementen zijn verkocht en zullen binnenkort bewoond worden.
Fase 3: ‘de Boterbloem’
Onlangs is fase 3 in verkoop en uitvoering gegaan:
11 moderne appartementen, wederom op een unieke locatie in het hart van Dalen; in de vroegere tuin van de familie Caspers en tegenover het huis waar vroeger ‘botter Tinie’ woonde. – Toen Tinie Meppelink in 1956 weduwe werd ging ze roomboter verkopen om in het onderhoud   van haar gezin te voorzien. In de volksmond werd ze ‘Botter Tinie’ genoemd. Ze woonde met zoon en dochter aan de Binnenweg 5 –

De 11 appartementen van ‘de Boterbloem’ zijn verdeeld over 3 woonetages. Allen met een royale living, twee slaapkamers, en een eigen parkeerplaats en berging in de parkeerkelder.
Via een centrale lift zijn de bergingen, de parkeerkelder en elk appartement bereikbaar.
Informatie en verkoop: Naober Makelaars

Reacties zijn gesloten.