Woonboerderij

Verbouwing woonboerderij

BOAH 03

Net buiten de woonkern Dalen staat deze statige boerderij.
De staat waarin de boerderij verkeerde, was zodanig dat een grondige verbouwing nodig was.
In 2016 zijn we begonnen met plannen maken voor de grote renovatie en verbouwing naar een energieneutraal woonhuis.
In het voorhuis zijn de 2 bestaande wooneenheden totaal vernieuwd: isolatie van de gevels, betonnen vloeren op de begane grond met vloerverwarming, nieuwe verdiepingsvloeren en een nieuw dak.
De verdieping heeft een geheel nieuwe indeling gekregen.

De Deel

De deel, die nog in originele staat was, is geheel verbouwd tot luxe woonverblijf.
Wens van de opdrachtgever was een ruime woning, met veel lichtinval, die knus aanvoelt; een zonnige zitruimte, een woonkamer met uitzicht en een groot overdekt terras.
Aan de achterzijde is daarom een geheel glazen gevel ontworpen, waardoor de bewoners vanuit alle ruimtes optimaal kunnen genieten van het weidse uitzicht over het mooie essenlandschap.
Ook aan de zuidkant, de zijkant van de woning, zijn grotendeels glazen puien ontworpen. Lamellen zorgen voor beschutting tegen de zon in de zomer.
Een heerlijke ruime woning waarin gespeeld word met licht en ruimte.

grote glazen pui met lamellen

status: opgeleverd 2018
– terug –¬†

 

Reacties zijn gesloten.